De drie-eenheid en de lachende derde

In den jaere… stichtten Jacobus Backus en Marcus Houben in den Bantuin van Venloo eenen nering…

Grapje natuurlijk, want zo oud is BugWorks niet. Hoe oud dan wel? BugWorks is opgericht in 1986 en daarmee oud genoeg om zich te hebben bewezen en om voldoende ervaring mee te dragen, maar jong genoeg om bij de tijd te zijn.

Aan het roer van BugWorks staan Jac Backus en Mark Houben. Jac (1958) is de nestor, maar jong van geest. Over de verhoging van de AOW-leeftijd maakt hij zich geen zorgen: “Ik vind werken – en in het bijzonder het werk dat ik nu doe – veel te leuk en kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik er een keer mee ga stoppen!”
Mark (1979) is de benjamin. Zijn jeugdige elan stoelt op een gedegen kennis en – als een schijnbare tegenstrijdigheid – op een ruime ervaring. “Net als Jac ben ik gefascineerd door dit werk. Onze uitdaging is om iedere klantwens te vertalen in een optimale ict-oplossing.”

Samen vormen Jac en Mark een perfect team. Wie hen bezig ziet, denkt soms dat ze het nergens over eens zijn, maar dat is slechts schijn. Hun in veler ogen wellicht enigszins onorthodoxe werkwijze is al vaak uiterst effectief gebleken: these + antithese = synthese! Met de opdrachtgever – letterlijk en figuurlijk – als de lachende derde…